borelioza

B-KOMPLEKS z witaminą C i ziołami TERRANOVA

100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
PRODUKT WEGANSKI
PRODUKT WEGANSKI
SZKLANE OPAKOWANIE
SZKLANE OPAKOWANIE

ZASTOSOWANIE

B-kompleks z witaminą C i ziołami Terranova to odpowiedź na potrzeby tych, którzy chcą walczyć ze zmęczeniem umysłowym, znużeniem i brakiem energii.

Eksperci Terranovy połączyli witaminę C, kwas pantotenowy, niacynę, witaminy B2, B6, B12 i stworzyli mieszankę która odżywia neurony i redukuje uczucie zmęczenia psychicznego. Składniki te przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Preparat wzbogacono o adaptogeny – wyciągi z roślin, które wspierają organizm człowieka w walce ze stresem – różeniec górski, żeń-szeń syberyjski, ashwagandhę.

Dodano także kompleks witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12) korzystnie wpływających na układ nerwowy. Pozostałe składniki: stabilizowane otręby ryżowe, nasiona zielonego owsa, kwiat i liść lucerny, liść mniszka, sok i zielone części buraka – są liofilizowane krótko po zebraniu, by zachować ich świeżość.

DZIAŁANIE

Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe zawierają witaminy z grupy B, jak również składniki, które pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych - magnez, żelazo i cynk.

Korzeń Różeńca górskiego (Rhodiola). Rhodiola ma znaczące właściwości adaptogenne, dzięki czemu pomaga organizmowi przystosować się do stresu emocjonalnego i wysiłku fizycznego, wspierając funkcjonowanie układu nerwowego.

Żeń-szeń syberyjski. Żeń-szeń syberyjski jest jednym z najszerzej zbadanych adaptogenów, może wspomagać zdolności psychiczne i fizyczne w przypadku osłabienia, wyczerpania oraz zmęczenia, dzięki pozytywnemu wpływowi na funkcje układu nerwowego oraz nadnerczy. Korzeń witanii ospałej (Ashwagandha). Podobnie jak żeń-szeń i Rhodiola, witania ospała jest wykorzystywana ze względu na właściwości adaptogenne, dzięki czemu wpływa na utrzymanie dobrego samopoczucia psychicznego i fizycznego.

Nasiona zielonego owsa. Ziarna owsa naturalnie dostarczają witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak: magnez, potas, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Kwiat i liść lucerny. Będąca jedną z najbardziej odżywczych roślin w przyrodzie, lucerna dostarcza organizmowi witamin z grupy B oraz magnezu, a także innych składników pokarmowych, dzięki czemu może być pomocna w stanach wyczerpania psychofizycznego.

Liść pietruszki. Liść pietruszki dostarcza składników odżywczych, które wspomagają funkcje i metabolizm witamin z grupy B. Jest źródłem witaminy C oraz żelaza (na które zwiększa się zapotrzebowanie organizmu w warunkach obciążenia fizycznego).

Liść mniszka. Liście mniszka stanowią kolejne roślinne źródło witamin z grupy B i składników odżywczych wspierających działanie witaminy B, takich jak potas, żelazo, wapń i magnez.

Sok i części zielone buraka. Buraki dostarczają organizmowi w sposób naturalny folianów, które przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, jak również potasu, żelaza, cynku i magnezu.

Pestki dyni. Pestki dyni są jednym z najbogatszych naturalnych źródeł cynku, który organizm bardzo łatwo traci w warunkach stresu psychicznego. Mogą dostarczać także innych cennych składników, takich jak magnez, żelazo i potas.

SPOSÓB UŻYCIA

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) lub dwie (2) kapsułki dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety. Nie spożywać innych suplementów diety zawierających witaminę B6.

SKŁAD

KOMPLEKS MAGNIFOOD: 540 mg  
Stabilizowane otręby ryżowe 250 mg  
Korzeń Różeńca górskiego
(ekstrakt wodny)
50 mg   
- rozawiny 1,5 mg   
- salidrozyd 0,5 mg   
Żeńszeń syberyjski 50 mg   
Korzeń Ashwagandhy  50 mg   
Nasiona zielonego owsa** 
(liofilizowane świeże)
25 mg   
Kwiat i liść lucerny**
(liofilizowane świeże) 
25 mg   
Liść pietruszki**
(liofilizowany świeże) 
25 mg   
Liść mniszka**
(liofilizowany świeże)
25 mg   
Sok i części zielone buraka**
(liofilizowany świeże)
20 mg   
Pestki dyni 20 mg   
Witamina C (L-askorbinian
wapnia i magnezu)
250 mg 
*313
Cholina (dwuwinian) 15 mg  
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 30 mg *500
Inozytol 30 mg   
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 20 mg  *1429
Witamina B1 (monoazotan tiaminy) 20 mg *1818
Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 25 mg *156
Witamina B2 (ryboflawina) 20 mg *1429
Kwas foliowy
(L-metylofolian wapnia)
200 mcg *100
Witamina B12 (metylokobalamina) 50 mcg *2000
Biotyna (D-biotyna) 50 mcg *100
Wapń (cytrynian
i węglan wapnia)
25 mg *3
Magnez (tlenek
i cytrynian magnezu)
50 mg *13

* % Referencyjnych Wartości Spożycia
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018 ZIOŁA