Uwaga! Trwają prace modernizacyjne sklepu. W tej chwili możliwość składania zamówień jest wyłączona. Zapraszamy wkrótce...

zioła i suplementy diety

LIVING MULTINUTRIENT kompleks TERRANOVA

Aktualnie brak w magazynie
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
PRODUKT WEGANSKI
PRODUKT WEGANSKI
SZKLANE OPAKOWANIE
SZKLANE OPAKOWANIE

ZASTOSOWANIE

Living Multinutrient to innowacyjny preparat, który zmienia myślenie o suplementach wieloskładnikowych. Zawiera ponad 40 różnych składników: witamin, minerałów, wyciągów z ziół, owoców, warzyw. Wszystkie dobrane w taki sposób, by wykazywały działanie synergistyczne i jeszcze korzystniej oddziaływały na organizm człowieka.

Wśród składników owocowo-warzywnych znajdziemy: nasiona granatu, owoce jeżyny, czarną malinę, owoce acai, ponadto spirulinę, owoc i liść rokitnika, kwiat i liść lucerny, korzeń kurkumy, sok z liści pszenicy połączony z liśćmi zielonej herbaty, rukiew wodną, jarmuż, mniszek, pokrzywę i zielony jęczmień. Ta mieszanka warzyw, owoców i ziół została dodatkowo wzbogacona zestawem witamin i minerałów, będących ważnym uzupełnieniem diety wymagającej osoby.

DZIAŁANIE

Spirulina. Spirulina jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł roślinnych barwników (tj. chlorofilu, karotenoidów i fikocyjaniny), łatwostrawnych białek (co najmniej 55%), witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych oraz enzymu antyoksydacyjnego - dysmutazy ponadtlenkowej (SOD).

Liść zielonego jęczmienia. Liście zielonego jęczmienia są bogatym źródłem barwników – chlorofilu i karotenoidów, a także łatwostrawnego białka (około 30%), błonnika, witamin, składników mineralnych oraz kilku ważnych enzymów antyoksydacyjnych - dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.

Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.

Owoc i liść rokitnika. Owoce rokitnika stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksydacyjnych składników odżywczych, takich jak witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu). Ponadto zawiera kwasy omega-7, które znajdują zastosowanie w zakresie zdrowia i urody.

Owoc Acai. Acai to owoc o jednym z najwyższych wskaźników ORAC (zdolności absorpcji reaktywnych form tlenu) i znaczącej zawartości witaminy E a także antocyjanów (grupy związków należących do flawonoidów) i karotenoidów.

Kwiat i liść lucerny. Lucerna dostarcza organizmowi witamin, składników mineralnych, a także innych składników odżywczych, dzięki czemu może być pomocna w stanach wyczerpania psychofizycznego.

Liść mniszka. Mniszek lekarski zawiera szereg witamin i składników mineralnych, a także karotenoidów i innych prozdrowotnych fitonutrientów. Ponadto pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu moczowego.

Liść pokrzywy. Pokrzywa, będąc źródłem wielu witamin i składników mineralnych, wspiera witalność organizmu.

Korzeń kurkumy. Dzięki obecności kurkuminoidów, korzeń kurkumy posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i wspierające funkcje wątroby i pęcherzyka żółciowego.

Sok z liści pszenicy. Sok ten jest szczególnie bogaty w chlorofil, karotenoidy, witaminy i składniki mineralne, a także w ważne enzymy antyoksydacyjne, takie jak dysmutaza ponadtlenkowa (SOD).

Liść zielonej herbaty. Zielona herbata jest ważnym źródłem polifenoli o działaniu aktyoksydacyjnym, zwłaszcza EGCG (galusanu epigallokatechiny).

Liść jarmużu. Jarmuż jest dobrym źródłem wielu związków antyoksydacyjnych, wśród których najważniejsze są karotenoidy. Dostarcza również bogaty w siarkę sulforafan oraz indolo-3-karbinolu, które wykazują działanie ochronne na DNA komórek.

Liść rukwi wodnej. Rukiew wodna zawiera karotenoidy o właściwościach antyoksydacyjnych – m.in. likopen oraz beta karoten, flawonoidy, glukozynolany, witaminy C i K, kwas foliowy, wapń, żelazo i jod.

Nasiona granatu. Owoc granatu zawiera liczne związki antyoksydacyjne, takie jak antocyjanozydy, katechiny i karotenoidy, które przyczyniają się do jego wysokiego wskaźnika ORAC. Ponadto nasiona granatu przyczyniają się do utrzymania zdrowych naczyń krwionośnych.

Owoc jeżyny. Jeżyny należą do grupy owoców o najwyższych wskaźnikach ORAC. Są też bogatym źródłem antocyjanów.

Owoc czarnej maliny. Owoce czarnej maliny mają bardzo wysoki wskaźnik ORAC, dzięki zawartości flawonoidów i karotenoidów.

SPOSÓB UŻYCIA

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do trzech (3) kapsułek dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety. Nie spożywać innych suplementów diety zawierających witaminę B6.

SKŁAD

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki):

KOMPLEKS MAGNIFOOD: 900 mg  
Spirulina**
(Spirulina platensis
200 mg   
Liść zielonego jęczmienia **  150 mg   
Stabilizowane otręby ryżowe  100 mg   
Owoc i liść rokitnika
(liofilizowane świeże) 
50 mg   
Owoc Acai***
(liofilizowany świeży) 
50 mg   
Kwiat i liść lucerny***
(liofilizowane świeże) 
50 mg   
Liść mniszka***
(liofilizowany świeży) 
50 mg   
Liść pokrzywy
(liofilizowany świeży) 
50 mg   
Korzeń kurkumy***
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Sok z liści pszenicy***
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Liść zielonej herbaty**  25 mg   
Liść rukwi wodnej
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Liść jarmużu***
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Nasiona granatu  25 mg   
Owoc jeżyny***
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Owoc czarnej maliny
(liofilizowany świeży) 
25 mg   
Witamina C (L-askorbinian wapnia,
magnezu, cynku)
250 mg  *313 
Naturalna witamina E
(octan d-alfa-tokoferylu – 150 IU) 
101 mg  *842 
Cynk (L-askorbinian cynku) 10 mg  *100 
Cholina (dwuwinian choliny)  15 mg   
Naturalny betakaroten
/ mieszanina karotenoidów 
4 mg   
Witamina B6
(chlorowodorek pirydoksyny) 
25 mg  *1786 
Kwas pantotenowy
(D-pantotenian wapnia) 
25 mg  *417 
Witamina B1 (monoazotan tiaminy)  20 mg  *1818 
Witamina B2 (ryboflawina) 20 mg  *1429 
Niacyna (amid kwasu nikotynowego)  20 mg  *125 
Luteina  1 mg   
Likopen 1 mg   
Bioflawonoidy cytrusowe 15 mg   
Inozytol 15 mg   
Arabinogalaktan z modrzewia 5,5 mg   
Selen (L-selenometionina) 50 mcg  *91 
Bor (boran sodu) 1 mg   
Miedź (glukonian miedzi (II)) 1,25 mg  *125 
Mangan (diglicynian manganu) 1,5 mg  *75 
Witamina A
(palmitynian retinylu – 2500 IU)
751 mcg  *94 
Kwas alfa liponowy 2 mg   
Witamina D3 (wegański cholekalcyferol
z porostów – 200 IU)
5 mcg  *100 
Chrom (pikolinian chromu) 50 mcg  *125 
Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia) 200 mcg  *100 
Jod (jodek potasu)  150 mcg  *100 
Biotyna (D-biotyna)  100 mcg  *200 
Witamina B12 (metylokobalamina) 50 mcg *2000 
Wapń (cytrynian i węglan wapnia) 50 mg  *6 
Magnez (cytrynian i tlenek magnezu) 25 mg *7 
Żelazo (diglicynian żelaza (II)) 1,5 mg *11 
Witamina K (fitomenadion) 10 mcg *13

* % Referencyjnych Wartości Spożycia
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008
*** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

OSTRZEŻENIA

 

 

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018-2021 ZIOŁA