oleje roślinne

Olejek Algowy Ujędrnienie i Detoks - Cashee Naturals

Producent
Cashee Naturals
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
NIE TESTOWANY NA ZWIERZETACH
NIE TESTOWANY NA ZWIERZETACH
POLSKI PRODUKT
POLSKI PRODUKT
PRODUKT WEGANSKI
PRODUKT WEGANSKI
SZKLANE OPAKOWANIE
SZKLANE OPAKOWANIE
WOLNY OD PARABENÓW SLS, SLES I INNE
WOLNY OD PARABENÓW SLS, SLES I INNE

ZASTOSOWANIE

  • redukcja tkanki tłuszczowej
  • zmniejszenie cellulitu
  • poprawa mikrocyrkulacji krwi
  • dotlenienie komórek
  • poprawa elastyczności i sprężystości skóry

DZIAŁANIE

Ujędrniające, mocno skoncentrowane serum do ciała. Naturalne oleje kosmetyczne o silnych właściwościach ujędrniających i regenerujących wzbogacone ekstraktem z czterech rodzajów alg oraz wspomagającą redukcję cellulitu mieszanką naturalnych olejków eterycznych.
Mocno nawilżający i odżywiający olejek algowy, którego głównym składnikiem aktywnym są ekstrakty z alg, czyli naturalne bogactwo związków biologicznie czynnych takich jak: jod, potas, żelazo, czy magnez, witamin A, E, C i z grupy B, aminokwasy, białka, węglowodany oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Algi posiadają wyjątkowe właściwości nawilżające, odmładzające, oczyszczające, regenerujące, wyszczuplające oraz wzmacniające system odpornościowy, zwiększają aktywność i wydolność organizmu.

SKŁADNIKI AKTYWNE

Ekstrakt z alg Laminaria ochroleuca (Kombu), Porphyra spp.(Nori), Undaria pinnatifida(Wakame) i Spiruliny to niespotykany zestaw dobrze przyswajalnych substancji odżywczych, znajdujący zastosowanie w preparatach przeciwstarzeniowych i ujędrniających. Aminokwasy zawarte w algach są niezastąpionym budulcem niezbędnym do powstawania włókien kolagenu i elastyny. Działają odżywczo i nawilżająco, stabilizują równowagę wodno-lipidową w skórze. Zawarta w spirulinie witamina K wzmacnia naczynka krwionośne, zmniejsza rumień towarzyszący trądzikowi różowatemu, rozjaśnia oraz wspomaga gojenie krwiaków i zasinień. Algi znajdują zastosowanie również w przypadku pielęgnacji skóry trądzikowej.

Olej awokado jest bardzo cennym olejem w kosmetyce ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych oraz witamin A, D i E. Głęboko nawilża i odżywia, hamuje nadmierne łuszczenie się skóry, poprawia elastyczność oraz chroni ją przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi.

Olej makadamia posiada bardzo duże właściwości odżywcze i ujędrniające. Regeneruje i zapobiega starzeniu się skóry, nawilża i łagodzi podrażnienia. Dzięki dużej zawartości kwasu oleopalmitynowego (Omega 7), który naturalnie występuje w ludzkiej skórze, jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem wpływającym na wygląd skóry. Ma działa antybakteryjne, chroni skórę przed infekcjami oraz przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje prawidłowe nawilżenie i elastyczność skóry.

Olej winogronowy posiada bardzo dobre właściwości regeneracyjne, przeciwstarzeniowe, zmiękczające i ochronne. Delikatnie ściąga skórę, przez co wygadza i nadaje jej sprężystości. Zawiera dużą ilość witaminy E, a także beta-karoten, witaminy C i D. Istotnym składnikiem dla właściwości oleju winogronowego są proantocyjanidyny. Są to najsilniejsze naturalne antyoksydanty. Mają one szerokie spektrum aktywności biologicznej, między innymi neutralizują toksyczne wolne rodniki, zapobiegają uszkodzeniom skóry powodowanymi przez promieniowanie UV, zmniejszają objawy alergii, działają przeciwnowotworowo, stymulują odnowę komórek oraz spowalniają proces starzenia się skóry.

Witamina E znana jako witamina młodości. Hamuje procesy starzenia się skóry, posiada właściwości przeciwapalne, przyczynia się do utrzymania odpowiedniego nawilżenia skóry, jest również naturalnym konserwantem, przedłużając przy tym trwałość olejów.

SPOSÓB UŻYCIA

Przed każdym użyciem wstrząśnij w celu wymieszania składników. Na oczyszczoną skórę nanieś niewielką ilość olejku i delikatnie rozprowadź. Poczekaj do wchłonięcia. Używaj według potrzeby.

SKŁAD

Persea Gratissima (Avocado) Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Helianthus annuus Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Citrus Paradisi Peel Oil, Tocopheryl acetate, Citrus Nobilis Peel Oil Expressed, Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil, Litsea Cubeba Oil, Fucus Vesicolosus Powder Extract, Undaria Pinnatifida Extract, Laminaria Ochroleuca Extract, Porphyra spp. Extract, Spirulina Platensis Powder Extract, Citral*, Linalool*, Limonone*

* naturalny składnik występujący w olejkach eterycznych

OSTRZEŻENIA

  • Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25 stopni z dala od źródeł światła.

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018 ZIOŁA