zioła i suplementy diety
zioła i suplementy diety
Probiotyki, Prebiotyki, fitoskładniki kompleks to produkt dedykowany osobom chcącym zadbać o prawidłowy stan mikroflory jelitowej. Uczestniczy ona między innymi w procesach odpornościowych, a jej zaniedbanie może przynieść skutki w postaci złego samopoczucia, a nawet depresji.
Preparat zawiera odpowiednio wyselekcjonowane, katalogowane i odporne na działanie kwasu żołądkowego szczepy bakterii probiotycznych m. in.: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus. Każda kapsułka zawiera naturalne prebiotyki (pokarm dla bakterii probiotycznych): arabinogalaktan z modrzewia i fruktooligosacharydy z cykorii (błonniki pokarmowe).
Probiotyki i prebiotyki dodatkowo wzbogacono o kompleks Magnifood składający się z wyciągu z korzenia łopianu, soku i zielonych części buraka oraz stabilizowanych otrębów ryżowych. Wszystko po to, by odtworzyć wzorce natury i łączyć świeże zioła z bakteriami probiotycznymi i prebiotykami.
Korzeń łopianu. Łopian jest jedną z najcenniejszych roślin z punktu widzenia właściwości prebiotycznych. Korzeń łopianu zawiera duże ilości fruktooligosacharydów (FOS) oraz inuliny, co sprawia, że jest jednym z najużyteczniejszych surowców, wzmacniających dobroczynna działanie bakterii probiotycznych.
Sok i zielone części buraka. Buraki są dobrym źródłem inuliny – prebiotycznego i wpływającego na odporność polisacharydu.
Stabilizowane otręby ryżowe. Otręby ryżowe zawierają zarówno rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny błonnik, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit oraz wykazuje korzystny wpływ na rozwój prawidłowej mikroflory jelit.
Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) lub dwie (2) kapsułki dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki):
MIESZANKA PROBIOTYCZNA: | 7 mld | *JTK |
Lactobacillus plantarum Rosell-1012 | 2 mld | *JTK |
Lactobacillus casei Rosell-215 | 1,6 mld | *JTK |
Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 | 1,4 mld | *JTK |
Lactobacillus acidophilus Rosell-52 | 1 mld | *JTK |
Bifidobacterium lactis CHR Hansen BB-12 | 1 mld | *JTK |
KOMPLEKS MAGNIFOOD: | 250 mg | |
Korzeń łopianu** (liofilizowany świeży) | 150 mg | |
Sok i zielone części buraka czerwonego** | 50 mg | |
Stabilizowane otręby ryżowe | 50 mg | |
Fruktooligosacharydy z cykorii | 200 mg | |
Arabinogalaktan z modrzewia | 100 mg |
* Jednostki Tworzące Kolonie (ilość określona w czasie produkcji)
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP