suplementy diety

WEGAŃSKA WITAMINA D3 2000 IU / 50mcg TERRANOVA

100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
PRODUKT WEGANSKI
PRODUKT WEGANSKI
SZKLANE OPAKOWANIE
SZKLANE OPAKOWANIE

Wegańska witamina D3 to produkt pochodzenia naturalnego, którego składniki zostały dobrane z największą starannością. Wspiera on układ kostny i dostarcza organizmowi odpowiednią dawkę witaminy zarówno w sezonie letnim, jak i zimowym. Przyjmując codziennie witaminę D3, nie tylko wzmocnisz kości, ale również zadbasz o swoją odporność.

ZASTOSOWANIE

Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, odpowiada za zdrowie zębów, kości i prawidłowy poziom wapnia we krwi, a także wspiera funkcjonowanie mięśni i układu odpornościowego. Jej poziom we krwi jest zależny głównie od ekspozycji skóry na działanie promieni słonecznych, które stymulują organizm do produkcji cholekalcyferolu oraz diety obfitującej w produkty bogate w witaminę D. Warto pamiętać, że naturalne źródła witaminy D mogą podnieść jej poziom jednak uważane są za nieefektywne dla utrzymania prawidłowego jej poziomu przez cały rok.

Witamina D3 2000 IU (50mcg) posiada wegański cholkacyferol, wyodrębiony z jadalnych odmian porostów. Aby dopełnić działanie preparatu dodano kilka cennych składników naturalnych takich jak: pestki dyni, kolendra, spirulina, otręby ryżowe i grzyby shitake. Razem tworzą synergiczny kompleks Magnifood.

Każda kapsułka suplementu diety firmy Terranova zawiera 2000 IU (50mcg) witaminy D3. Według rekomendacji ekspertów jest to ilość, którą osoby dorosłe do 65. roku życia powinny przyjmować codziennie w okresie od września do kwietnia. Natomiast osoby powyżej 65. roku życia, dorośli o ciemnej karnacji lub pracujący w nocy – całorocznie.

DZIAŁANIE

Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 (CoQ10) oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy

Grzyb Shitake. Grzyb Shitake (Twardnik japoński) znany jest z zawartości beta glukanu zwanego lentinanem, który wykazuje właściwości immunomodulujące.

Liść kolendry. Liście kolendry zawierają chlorofil, witaminy i składniki mineralne (m.in. potas i wapń) i jak wykazują badania, mogą wspierać naturalną zdolność organizmu do usuwania metali ciężkich.

Spirulina. Spirulina jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł roślinnych barwników (tj. chlorofilu, karotenoidów i fikocyjaniny), łatwostrawnych białek (co najmniej 55%), witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych oraz enzymu antyoksydacyjnego - dysmutazy ponadtlenkowej (SOD).

Pestki dyni. Pestki dyni są jednym z najbogatszych naturalnych źródeł cynku, który organizm bardzo łatwo traci w warunkach stresu psychicznego. Mogą dostarczać także innych cennych składników, takich jak magnez, żelazo i potas czy nienasycone kwasy tłuszczowe.

SPOSÓB UŻYCIA

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.

SKŁAD

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):

KOMPLEKS MAGNIFOOD: 600 mg  
Stabilizowane otręby ryżowe 300 mg  
Grzyb Shitake**
(liofilizowany świeży)
75 mg  
Liść kolendry**
(liofilizowany świeży)
75 mg  
Spirulina***
(Spirulina platensis)
75 mg  
Pestki dyni 75 mg  
Witamina D3 (wegański
cholekalcyferol z porostów)
50 mcg *1000

* % Referencyjnych Wartości Spożycia
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008
*** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018 ZIOŁA