zioła i suplementy diety

MIKROFLORA JELITOWA + KOMPLEKS ROŚLINNY TERRANOVA

100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
PRODUKT WEGANSKI
PRODUKT WEGANSKI
SZKLANE OPAKOWANIE
SZKLANE OPAKOWANIE

ZASTOSOWANIE

Suplement diety Mikroflora jelitowa + kompleks roślinny z serii Green Child polecany jest dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat.
Głównymi składnikami suplementu są dobroczynne bakterie układu trawiennego. Użyto trzech, przebadanych i skatalogowanych szczepów tych pożytecznych organizmów: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus oraz Bifidobacterium lactis. Produkt zawiera w 100% bezmleczne szczepy bakterii, które zostały naukowo przebadane.

Mieszaninę mikroflory wzbogacono stabilizowanymi otrębami ryżowymi, liofilizowanym świeżym sokiem oraz częściami zielonymi buraka, liśćmi jarmużu i szpinaku. Wszystko po to, by pożyteczne bakterie nie były spożywane na czczo. Funkcję korzystnego środowiska pełnią fruktooligosacharydy, które są w składzie produktu.

Większość dostępnych na rynku suplementów dla dzieci ma formę gum, cukierków, czy żelek. Wymagają one stosowania wypełniaczy, sztucznych dodatków, substancji wiążących i innych. W produktach marki Terranova nie znajdziemy tego typu substancji.

  • produkt w 100% odpowiedni dla wegan,
  • bez sztucznych wypełniaczy i dodatków,
  • miniaturowe kapsułki ułatwiają połykanie.

SPOSÓB UŻYCIA

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: dzieci w wieku 4-12 lat jedna (1) kapsułka dziennie najlepiej w trakcie posiłku. W przypadku dzieci, które nie mogą lub nie chcą połykać kapsułki, jej zawartość może być wsypana do chłodnego soku, smoothie lub jogurtu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.

SKŁAD

Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):

KOMPLEKS MAGNIFOOD: 200 mg  
Rozpuszczalne i stabilizowane
otręby ryżowe
100 mg   
Sok i części zielone buraka** (liofilizowane świeże) 50 mg   
Liść jarmużu (liofilizowany świeży) 25 mg   
Liść szpinaku (liofilizowany świeży) 25 mg  
 Fruktooligosacharydy 100 mg  
Lactobacillus rhamnosus (Rosell- 11)  500 mln  *JTK 
Lactobacillus acidophilus (Rosell- 52)  500 mln  *JTK 
Bifidobacterium lactis (CHR Hansen BB- 12)  500 mln *JTK 

* Jednostki Tworzące Kolonie (ilość określona w czasie produkcji)
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018 ZIOŁA