zioła i suplementy diety
MULTIASKORBINIAN WITAMINA C 250 mg OWOCE kompleks TERRANOVA
Suplementy TERRANOVA
zioła i suplementy diety
Witamina C jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Stanowi jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy występujących w przyrodzie. Sami nie potrafimy jej wytwarzać, dlatego konieczne jest dostarczenie witaminy C z zewnątrz. Eksperci Terranova odmienili oblicze suplementów z witaminą C, dodając kompleks owoców do multiaskorbinianu. Użyto l-askorbinianu w wielu formach: wapnia, magnezu i potasu i połączono z wysokiej jakości kompleksem roślinnym. Jedna kapsułka zawiera minimum 250mg witaminy C.
Ponieważ w przyrodzie witamina C występuje w otoczeniu cennych flawonoidów, chcąc naśladować to, co w przyrodzie najcenniejsze, Terranova stworzyła wyjątkowy kompleks owoców, witaminy C i kwasu alfa liponowego.
Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.
Owoc i liść rokitnika. Owoce rokitnika stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksydacyjnych składników odżywczych, takich jak witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu), które uzupełniają właściwości witaminy C.
Owoc Acai. Podobnie jak rokitnik, owoce Acai zawierają szeroki wachlarz antyoksydantów, które uzupełniają przeciwutleniające działanie witaminy C. Najbardziej znaczące wśród nich są flawonoidy, takie jak antocyjany oraz witamina E.
Owco Aceroli. Acerola jest znana jako jedno z najbogatszych źródeł witaminy C – zawiera jej znacznie więcej niż sok pomarańczowy. Ten karaibski owoc dostarcza również organizmowi znaczących ilości karotenoidów oraz polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak proantocyjanidyny.
Owoc dzikiej róży. Owoc dzikiej róży jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł witaminy C. Jej stężenie w owocu roży jest znacząco większe niż w owocach pomarańczy. Owoc róży dostarcza również polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak antocyjany i proantocyjanidyny, a także karotenoidów.
Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) lub dwie (2) kapsułki dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, potasu) |
250 mg | *313 |
KOMPLEKS MAGNIFOOD: | 275 mg | |
Stabilizowane otręby ryżowe | 100 mg | |
Owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże) |
50 mg | |
Owoc Acai** (liofilizowany świeży) |
50 mg | |
Owoc Aceroli | 50 mg | |
Owoc dzikiej róży | 25 mg | |
Arabinogalaktan z modrzewia | 5,5 mg | |
Kwas alfa-liponowy | 0,5 mg |
* % Referencyjnych Wartości Spożycia
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008