ZASTOSOWANIE
Herbata polecana osobom dbającym o prawidłowy poziom cholesterolu.
DZIAŁANIE
- Karczoch, glistnik i mniszek lekarski wpływają na prawidłowy metabolizm cholesterolu.
- Kwiat kocanki, nagietka, karczoch i mniszek lekarski wpływają na zdrowie wątroby.
- Ruta, cykoria i mniszek może chronić komórki i tkanki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
- Owoce jarzębiny i dzikiej róży są źródłem antyoksydantów.
- Krwawnik poprawia metabolizm tłuszczu.
- Glistnik i nagietek pomagają ochronić komórki wątroby, utrzymują prawidłowy przepływ żółci i wspomagają zdrowie pęcherza żółciowego.
- Krwawnik, nagietek, rzepik zapobiegają zaburzeniom wątroby i stymulują wydzielanie soku żółciowego.
- Krwawnik i ruta wspomagają łagodzenie dolegliwości układu pokarmowego.
- Krwawnik, koper włoski, karczoch i glisnik zapobiegają wzdęciom.
- Korzeń mniszka lekarskiego i cykori, koper włoski wspomagają oczyszczanie organizmu.
- Drapacz, krwawnik i bylica wspaniale oddziałują na układ pokarmowy.
- Owies wzmacnia organizm. Pokrzywa, krwawnik, perz i dzika róża wspomagają zdrowie układu krążenia.
SPOSÓB UŻYCIA
Napar: 1 łyżkę mieszanki zalać 1 szkl. wrzącej wody, parzyć ok. 30 min. Pić 3 razy dziennie, 20 min przed posiłkiem.
SKŁAD
Kłącze perzu; kolendra owoc; koper włoski; korzeń mniszka lekarskiego; kwiat kocanki; liść: mięty, pokrzywy; owoc: dzikiej róży, jarzębiny; ziele: bylicy pospolitej, cykorii, drapacza, karczocha, krwawnika, ostrożenia warzywnego, rzepiku, owsa.
OSTRZEŻENIA
Przeciwwskazania:
- Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu.
- Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu.
Warunki przechowywania:
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed dziećmi.
Data ważności: 03/2022