zioła jednorodne

Jeżówka purpurowa - ziele (Echinacea purpurea L.)

Echinacea purpurea L.

Producent
Dary Podlasia
Surowiec zielarski
ziele jeżówki purpurowej (Herba Echinaceae purpureae)
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
100% NATURALNYCH SKLADNIKOW
BIO- DEGRADOWALNE OPAKOWANIA
BIO- DEGRADOWALNE OPAKOWANIA
POLSKI PRODUKT
POLSKI PRODUKT

ZASTOSOWANIE

- grypa, przeziębienie
- słaba odporność
- grypa żołądkowa
- trądzik, czyraki
- wolno gojące się rany
- zainfekowane rany
- łuszczyca 

DZIAŁANIE

Ta wyjątkowa roślina wspomaga działanie układu odpornościowego. Przetwory z jeżówki działają przeciwgrzybiczo i przeciwwirusowo, pomagają odtruć organizm i  poprawić jego kondycję np. po przebytych infekcjach. Jeżówka jest również bardzo pomocna w przypadku pierwszych objawów grypy żołądkowej. Używana zewnętrznie radzi sobie z problemami skórnymi. 

SPOSÓB UŻYCIA

Napar: Jedną łyżkę suszonego ziela zalać szklanką wrzątku, parzyć pod przykryciem 20 minut. Odcedzić. Pić napar po 1/2 szklanki 2 razy dziennie. 

SKŁAD

100% suszone ziele jeżówki

OSTRZEŻENIA

  • Po zastosowaniu preparatów zawierających ziele jeżówki purpurowej mogą wystąpić reakcje nadwrażliwości (wysypka, pokrzywka, skurcz oskrzeli, astma i szok anafilaktyczny).
  • U pacjentów atopowych jeżówka może spowodować reakcje alergiczne związane z chorobą autoimmunologiczną.
  • W przypadku stosowania przez okres dłuższy niż 8 tygodni, może wystąpić leukopenia. 
  • Przechowywać w miejscu suchym i ciemnym, poza zasięgiem małych dzieci.

Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny i nie zastępują konsultacji z lekarzem.

Kraj pochodzenia: Polska

CHCĘ OTRZYMYWAĆ INFORMACJE O NOWOŚCIACH I PROMOCJACH

Copyright © 2018-2021 ZIOŁA